Προσθήκες

Στη σελίδα αυτή θα σημειώνονται απαραίτητες προσθήκες, διευκρινίσεις και παροράματα που αφορούν το «Πατρινό Σαν Σήμερα».

Βιβλιογραφικές αναφορές στα κείμενα του βιβλίου υπάρχουν στους Κειμενογράφους

Προσθήκη γεγονότων  σε συγκεκριμένη  ημερομηνία μπορείτε να προσθέσετε στην Επικοινωνία

Ακολουθεί επιστολή αποκατάστασης που έστειλε ο συγγραφέας του βιβλίου στον συγγραφέα Κώστα Λογαρά, στις 16 Φεβρουαρίου 2011, και αφορά τις πηγές κάποιων εκ των κειμένων της έκδοσης:

 

Αξιότιμε κ. Λογαρά,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας εκφράσω ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες, γιατί χωρίς το βιβλίο σας «Πάτρα: Μια πόλη στη λογοτεχνία» (εκδόσεις Μεταίχμιο, Αθήνα 2001), το δικό μου πρόσφατα εκδοθέν «Πατρινό Σαν Σήμερα» (εκδόσεις Σύμβουλος, Πάτρα 2010), θα υστερούσε εμφανώς.

Διευκρινίζω πως πολλά από τα επιλεγμένα κείμενα που εμπλουτίζουν την καταγραφή των γεγονότων που περιλαμβάνει το βιβλίο μου, είναι κείμενα σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων, που αναφέρονται στην Πάτρα, και που εσείς πρώτος επιλέξατε, ανθολογήσατε και συμπεριλάβατε στη δική σας έκδοση, μια έκδοση που υπήρξε για μένα πολύτιμη βοήθεια.

Σχεδόν το ένα τρίτο από τα παρουσιασμένα στο «Πατρινό Σαν Σήμερα» κείμενα έχουν το «Πάτρα: Μια πόλη στη λογοτεχνία» ως κύρια πηγή τους. Και παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη πηγή αναφέρεται στη βιβλιογραφία που βιβλίου μου, ομολογώ πως το πλήθος των κειμένων και η αυτονόητη πνευματική εργασία που καταβάλλατε σταχυολογώντας τα, δικαιολογούσε μια πιο ιδιαίτερη αναφορά σε εσάς, στο βιβλίο σας και στον εκδότη.

Παρακαλώ, χρεώστε σε προσωπική μου παράλειψή την απουσία μιας τέτοιας αναφοράς και δεχτείτε την αυτονόητη συγνώμη μου, με την επιπλέον διευκρίνιση πως ουδεμία σκοπιμότητα δεν υποκρύπτεται πίσω από την παράλειψη αυτή.

Σας γνωστοποιώ εξάλλου πως, στην προσπάθεια διόρθωσης της άδικης αυτής αντιμετώπισης από πλευράς μου, έχω ήδη φροντίσει να δημοσιευτούν ειδικές ευχαριστήριες αναφορές στο «Πάτρα: Μια πόλη στη λογοτεχνία». Σχετικά σχόλια θα επαναλαμβάνω, επίσης, οποτεδήποτε μου δίνεται η ευκαιρία να αναφέρομαι δημόσια στο νέο μου βιβλίο. Τέλος, ειδική αναφορά θα υπάρξει σύντομα και στο επίσημο site του βιβλίου (www.patrinosansimera.gr).

Ευχαριστώ και πάλι θερμά το βιβλίο σας «Πάτρα: Μια πόλη στη λογοτεχνία», τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και εσάς προσωπικά για τη βοήθεια που μου προσφέρατε και –με την ευκαιρία- για τη γενικότερη προσφορά σας στα γράμματα, στην τοπική μας βιβλιογραφία και στην αγαπημένη μας Πάτρα.  

Μετά τιμής,

 Πέτρος Ψωμάς