Ο Θησαυρός είναι Κρυμμένος στο Σακούλι

Το βιβλίο πραγματεύεται, κυρίως, την τρίτη 12ετία του «Κρυμμένου Θησαυρού», μία περίοδο που το «Κυνήγι» και ο συγγραφέας συμπορεύτηκαν αδιαλείπτως, από το 1990 μέχρι και το 2001. Είναι στην ουσία ένα χρονικό, μέσα από τη ματιά ενός υπεύθυνου πληρώματος, με ταυτόχρονη καταγραφή των εξελίξεων -που υπήρξαν συχνές και ταχύτατες κατά το διάστημα αυτό- καθώς και των θεμάτων του Παιχνιδιού.

Στο πρώτο μέρος ο αναγνώστης θα βρει δύο Χρονολόγια για την ιστορία του «Πατρινού Καρναβαλιού» και του «Κρυμμένου Θησαυρού», καθώς και προσωπικές απόψεις του συγγραφέα περί του Παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος ξετυλίγονται μπροστά του στιγμιότυπα, γεγονότα και σκέψεις που το ίδιο το Παιχνίδι προκάλεσε στην παρέα του Πληρώματος 94, αλλά πιθανότατα και σε πολλούς άλλους «Κυνηγούς». Το τρίτο μέρος του βιβλίου επιχειρεί μια σχεδόν εξαντλητική παράθεση των Θεμάτων της δωδεκαετίας 1990-2001, έτσι ώστε, στην ουσία, να αποτελεί τον Γ τόμο της «Ιστορίας του Κρυμμένου Θησαυρού». Στο Παράρτημα παρατίθεται ένα Γλωσσάρι 150 καρναβαλικών λέξεων.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Περί Τεχνών», την τυπογραφική επιμέλεια είχε ο Αντώνης Παπαντωωνόπουλος, τη φιλολογική επιμέλεια ανέλαβε η Κρίστυ Κουνινιώτη, ενώ το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Αλέξης Σακελλαρόπουλος.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 11 Μαρτίου 2002, στην αίθουσα των εκδόσεων «Περί Τεχνών», στην Πάτρα, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μάγνη και ομιλητές την Λένα Χριστοπούλου, μέλος Καρναβαλικής Επιτροπής, τον Γιάννη Γεωργακάκη, καρναβαλιστή – αρχηγό πληρώματος, και τον Φώτη Λουριδά, συν-αρχηγό του συγγραφέα στο «Πλήρωμα 94» από το ξεκίνημά της δράσης του.